Slaapadvies

Wat is een boxspring?

Eigenlijk is de echt goede benaming voor een boxspring een ‘boxspring-combinatie’. De boxspring is namelijk alleen de bedbodem. Een boxspring-combinatie bestaat uit een boxspring-onderstel op pootjes, een matras, en eventueel een topmatras. Het onderstel, de boxspring, bestaat uit een beklede box van hout of metaal, met daarin een binnenvering- of pocketvering- syteem. Elke boxspring komst standaard met een set poten. Op de boxspring komt een matras en eventueel een topmatras. Je kunt de boxspring combinatie uitbreiden met een hoofd- en/of voetboard. Pootjes en bekleding zijn in eindeloze variaties en prijsklassen leverbaar.

Waarom een boxspring?

Er is niet één duidelijke, allesomvattende verklaring te bedenken voor het succes van de boxspring.
Er zijn allerlei theorieën:
– Consumenten zouden het massieve uiterlijk van een boxspring-combinatie aantrekkelijk vinden
– De combinatie van een matras met binnenvering op een verende bodem zou extra comfortabel liggen
– Consumenten zouden het prettig vinden dat een boxspring-combinatie wat hoger ligt dan een matras op een andersoortige bedbodem
– De trend zou zichzelf versterken. Dat wil zeggen: consumenten kopen nu eenmaal graag wat kennissen en familie ook hebben
– Wat volgens fabrikanten ook kan meespelen is dat boxsprings vaak in hotels gebruikt worden. Daardoor zouden consumenten de boxspring associëren met het prettige gevoel van vakantie en ontspanning.

Voordelen van de boxspring

Een boxspring combinatie heeft enkele kenmerken die sommige mensen erg prettig vinden. Zoals:
– Een boxspring combinatie is in de regel hoger dan een ‘gewone’ matras-bedbodem combinatie
– Door de vele mogelijkheden in kleuren en materiaal van de bekleding is een boxspring-combinatie makkelijk aan te passen aan het slaapkamerinterieur
– Door de open constructie van veren ventileert een boxspring-combinatie goed
– De naad tussen twee boxsprings is niet hard
– Zonder hoofd- en voetboard is een boxspring-combinatie compact: niet groter dan de matrasmaat.

Goed slapen

Hoe slaapt u nu eigenlijk goed? Waar dient u op te letten bij de aanschaf van een boxspring, matras, dekbed of hoofdkussen? Zeker is dat u gemiddeld een derde van uw leven in bed doorbrengt. Een goed slaapadvies is nooit absoluut, uw persoonlijke wensen wegen zwaar bij het maken van een keuze op slaapgebied.

Boxspring

Op het gebied van boxsprings zijn er velen typen stofferingen en ook is het binnenwerk vaak de factor van verschil, al is het maar voor de prijs. Om het u gemakkelijker te maken houden wij hiervoor de term ‘boxspring’ (= onderboxen met een geveerd binnenwerk) en ‘boxcombi’ (= onderboxen met een hard binnenwerk) aan. Geenszins is het zo dat een harde of geveerde box beter of slechter dan de ander is. De meest comfortabele samenstelling is gebaseerd op uw wensen, hetgeen goed is voor uw lichaam (meer of minder ondersteuning bijvoorbeeld) en uw budget.

Matrassen

Een goed matras vormt zich naar uw lichaam, biedt in zijn geheel ondersteuning en houdt uw wervelkolom in rechte staat. Een ventilerend matras bevorderd het ligcomfort, een traagschuim matras kan comfort bieden aan personen op zoek naar een warme ligging. Wanneer u het veelal snel koud heeft in bed kan dit een goede optie zijn. Weer een ander type matras kan goed zijn voor de bloedsomloop. In onze collecte vindt u voor ieder type persoon het optimale matras. Bezoek onze winkel om uw perfecte keuze te kunnen maken.

Drukpunten:

1. Hoofdpijn en/of stijve nek Een slechte slaaphouding kan de spanning in de nekspieren vaak verergeren en leiden tot spanningshoofdpijn. Door een slechte ondersteuning kunnen spieren worden uitgerekt en gespannen raken. Het gevolg: pijn en stijfheid

2. Fibrose Een slechte slaaphouding kan spanning in de rug- en schouderspieren veroorzaken (fibrose) 3. Rugpijn Een van de meest voorkomende problemen is rugpijn. Wanneer men op een matras ligt die de wervelkolom in een onnatuurlijke houding dwingt, dan wordt de pijn en stijfheid vaak veel erger 4. Pijnlijke heupgewrichten Heeft u problemen met pijnlijke heupen? Kijk dan of u niet op een (te) hard matras ligt. Dit kan de pijn verergeren en zelf tot een ontsteking ( ischias ) leiden. 5. Pijnlijke knieën Pijnlijke kniegewrichten kunnen nog gevoeliger en kwetsbaarder worden door druk en aanrakingen. Om de gevoeligheid enigszins te verlichten is het belangrijk dat de matras zelfs op de geringste plaatselijke druk reageert. 6. Problemen met de bloedsomloop Een slechte bloedcirculatie leidt tot opgezette voeten, pijnlijke kuiten en een doof gevoel. Daarom moet een matras zacht genoeg zijn om de druk te verlagen die de bloedcirculatie belemmert.

Dekbedden

Van synthetisch dekbed tot wol, ganzendons of eendendons. Boxspring Company biedt in haar ruime assortiment een dekbed voor elk.

Hoofdkussens

Hoofdkussens zijn er in vele maten en bestaan in meerdere type materialen. Zoekt u naar meer nekondersteuning, wilt u graag stevig en hoog liggen met uw hoofd of juist dat uw hoofd comfortabel wegzakt? Boxspring Company heeft voor elk hoofd een of meerdere goede hoofdkussens. Kom langs en probeer is ons advies!

Boxspring Company hecht veel waarde aan haar klantgerichte werkwijze. Onze deskundige medewerkers stellen graag zo zorgvuldig mogelijk een optimaal slaapadvies voor u op. Bel, mail of kom gerust langs in onze showroom.

BOXSPRING EN SLAAP ADVIES: 020-4940041