Wat is een boxspring?

Boxsprings zijn bekend vanwege hun luxe hotel comfort, maar wat is een boxspring eigenlijk?

De term boxspring kunt u beter zien als een boxspring combinatie of boxspringset. De boxspring zelf is namelijk het onderste gedeelte, maar in de volksmond noemen we de hele set voor het gemak een boxspring.
Een boxspring bestaat uit een onderstel wat een harde box kan zijn of een geveerde box. Een geveerde box is leverbaar in een bonell geveerde box of een pocketgeveerde box. Het verschil is dat een bonell box iets stugger is en een pocketgeveerde box beter naar uw lichaam staat en de druk van uw lichaam beter verdeeld. Boven op deze boxen wordt een matras geplaatst. Het is gebruikelijk om hier een bonell of pocketvering matras op te plaatsen, maar uiteraard kan dit ook een koudschuim of latex matras zijn.
Doordat er ‘2 matrassen’ op elkaar geplaatst worden geeft dit het ‘boxspring gevoel’. indien er voor wordt gekozen om 2 losse matrassen te nemen kunt u hierboven ook nog eens een oplegmatras plaatsen om de ´naad te dichten´ en extra comfort te geven

Elektrische Velda jubileum boxspring met meegestoffeerde matrassen

Waar moet ik op letten als ik een boxspring ga kopen?

Als u op het punt staat om langs de winkel te komen dan is het zeker wel verstandig om al wat voorwerk gedaan te hebben, zodat de adviseur u beter tot een goede keuze kan leiden.
– Wat voor boxspring of matras heeft u nu? Vindt u het matras te hard of te zacht
– Heeft u het snel koud of warm in bed?
– Bent u een rug, zij of buikslaper?
– Heeft u lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld artrose of andere spier of gewrichtsklachten waardoor u juist een drukverlagend matras moet hebben?
– Bent u allergisch voor bepaalde materialen?
– Hoe snel heeft u uw bed nodig?
– Wat is ongeveer het budget dat u uit wilt geven voor een complete boxspring?

Boxspring voordelen

Het is niet voor niets dat alle hotels inmiddels voorzien zijn van comfortabele boxsprings want een boxspring ligt over het algemeen een stuk lekkerder, is vele malen robuuster en ziet er ook nog eens verschrikkelijk luxe uit!

Er zijn veel redenen waarom u een boxspring zou moeten kiezen
– Een boxspring heeft een zeer comfortabele instaphoogte.
– Door het gebruik van spiraalveren is de ventilatie geweldig goed
– Een boxspring is leverbaar in een niet verstelbare vlakke uitvoering of een elektrische uitvoering zodat het hoofd en voeteneind met een afstandbediening versteld kan worden.
– Het comfort van een boxspring kan volledig worden aangepast naar uw individuele wensen en eisen. Een complete boxspring is leverbaar in een hele zachte uitvoering of juist extreem stevig
– Het uiterlijk van uw boxspring kunt u volledig naar uw wensen aanpassen, zo kunt u een warme stoffen boxspring uitkiezen of juist een volledig anti allergisch uitvoering van (kunst)leer, zelfs de poten kunnen in kleur gekozen worden!
– Accessoires zoals nachtkasten, hockers en voetenbanken kunnen in dezelfde stof worden geproduceerd als uw boxspring om een slaapkamer een complete uitstraling te geven

Een gestoffeerd matras of een wit matras?

Zoals u inmiddels weet bestaat het onderstel uit boxen en komt er boven op deze boxen een wit matras of een meegestoffeerd matras. Een meegestoffeerd matras is bekleed in dezelfde stof als van uw boxspring. Hierdoor krijgt u boxspring een luxe en rijke uitstraling. Door het gebruik van meegestoffeerde matrassen heeft u een oplegmatras nodig, wat er voor zorgt dat uw boxspring nog hoger wordt en comfortabeler.

Ducal Literie wit matras

Voordelen van een meegestoffeerd matras

– Ziet er luxe uit
– Makkelijk te keren
– Makkelijk te vervoeren
– Mogelijkheid tot keuze in verschillende matrassen hardheden

Voordelen van een wit matras

– Matras kan in alle 2 persoons maten geleverd worden zodat u geen last kunt hebben van ‘schuivende matrassen’
– De afritsbare hoes kan gewassen worden
– De boxspring is minder hoog wat makkelijk kan zijn voor kleinere mensen

Bekijk hier ook nog onze blog “Wat is de juiste boxspring voor mij?”